Zoeken in deze blog

woensdag 8 juni 2022

Het maken van shoutcards

 

Het maken van shoutcards



  Afhankelijk van het doel kiezen we eerst een formaat;

  Met een simpel opmaakprogramma maken we de eigenlijke shoutcard;

  Wil je een flinke stapel? Dan is vaak raadzaam en voordeliger om die te laten printen.






Shoutcards maken is niet echt moeilijk.

Shoutcards zijn betrekkelijk gemakkelijk te maken. Gemakkelijk om te gebruiken is een softwarepakket als Microsoft Publisher, een onderdeel van het bekende Office 365 pakket. Veel mensen hebben dit wel op hun PC zitten.

Voor we beginnen gaan we op zoek naar teksten en geschikte achtergronden. Die achtergrond mag ook gewoon een kleurtje hebben. Het hoeft niet altijd een foto te zijn.

Dan moeten we een keuze maken uit verschillende formaten. Een geschikt horizontaal formaat is een kwart staand formaat A4. Ofwel 4 kaarten boven elkaar op een A4'tje geprint. 

4 horizontale formaten op een A4 voor een campagne voor cryptomunt EFL



Ook de helft van een dergelijk formaat kan handig zijn, omdat we daar een visitekaartje in kunnen stoppen. Een paar sneetjes in de shoutcard op de juiste plek en we steken he visitekaartje er zo in. Is toch weer anders en meer opvallend dan het geven van een "kaal" visitekaartje.

Wil je een shoutcard die je gemakkelijk in kunt gooien of per ouderwetse post met postbode verzenden? Neem dan een A6 formaat, ofwel een liggende A4 die we in 4 delen onderverdelen. Ook dat werkt prima. Zie de voorbeelden dit zijn bijgevoegd. 

 

De bovenste shoutcard is min of meer de standaard. Visitekaartformaat kan ook maar is vaak aan de kleine kant. De onderste is juist bedoeld om een visitekaartje in op te bergen en uit te delen in plaats van het kale kaartje



Heb je een paar geschikte ontwerpen? Begin met een beperkt aantal. Als het goed blijkt te werken dan kun je er altijd nog wel een aantal bijmaken, nietwaar?
Wil je flinke aantallen hebben, kijk dan eens bij de internetdrukkerijen. Die kunnen je shoutcards produceren voor bedragen waar je zelf niet eens bij in de buurt komt.



Een A6 (= kwart liggend A4) is handig om te versturen via normale post. Maak er 4 op een A4 en print die in één keer. Bijmaken kan goedkoop via de vele print- en drukservices die het internet kent

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts