Zoeken in deze blog

dinsdag 7 juni 2022

Ideeën voor shoutcard teksten

Ideeën voor shoutcard teksten



    Creatieve ideeën liggen niet voor het oprapen maar inspirerende hulpmiddelen zijn er volop;

    Schrijf veel ideeën op, ook slechte en combineer die dan net zo lang tot er iets goeds uit komt;

    Kwaliteit moet altijd voor kwantiteit gaan.




Hoe kom je aan geschikte teksten?

Waar vind je geschikte teksten om op je shoutcards te zetten? Dat is iets waar veel mensen toch wel mee zitten. Het concept van de shoutcard is duidelijk en spreekt wel aan maar hoe kom je aan een leuk idee?

Creatieve ideeën komen helaas niet vanzelf

Nu is dat geen typisch shoutcard-probleem. Iedereen die iets doet met een creatief beroep die kent dit soort problemen wel. Wat we nodig hebben zijn bekende zinnen en zinsneden die we zodanig aanpassen dat ze min of meer herkenbaar zijn maar wel bij het onderwerp blijven passen. Dat klinkt lastig en ingewikkeld maar in de praktijk valt het reusachtig mee.

Een paar voorbeelden van bronnen:

1. Songteksten kunnen prima dienen om een aanzet voor een tekst te maken. Gebruik geen al te lange tekst en verander een gevonden regel flink want anders kun je terecht gezeur krijgen over auteursrechten van de oorspronkelijke maker en dat kan nooit de bedoeling zijn.

2. Spreekwoorden, zegswijzen, gezegdes en dergelijke lenen zich ook vaak goed om een zin op te zetten. Er zijn vele sites met dit soort zaken te vinden. Kijk ook eens op Pinterest.

3. Bekende slogans en payoffs kunnen geschikt zijn. Ook hier weer uitkijken met auteursrecht en merkenrecht. Maak het origineel zo onzichtbaar mogelijk.  

4. Uitspraken van politici, entertainers, cabaretiers, televisiepersoonlijkheden en andere "bekende nederlanders". Dit ligt meestal wat minder gevoelig qua rechten. En vooral politici komen nog wel eens met bruikbare "oneliners"

5. Namen van boeken, films, video's en dergelijke zolang ze voldoende aangepast zijn.

6. Bedenk zelf goede teksten, met de aanpak hieronder kun je een heel eind komen. 

Aanpak

De beste aanpak is om alles wat je te binnen schiet of waar je door geïnspireerd wordt, op te schrijven. Of het nu een goed of een slecht idee is, doet er niets toe. Veel creatieve mensen zeggen zelfs dat er geen slechte ideeën bestaan en dat kan nog wel eens waar zijn ook. Ga dan onderwerpen die je opgeschreven hebt met elkaar combineren. Desnoods meermalen. Dat geeft allerlei rare en onlogische combinaties en daar komen meestal de beste suggesties voor goede shoutcards uit voort. 

Blijf kritisch op wat je voor shoutcards maakt

Neem niet snel genoegen met een gevonden zin. Noteer alles, niet alleen de gevonden zin maar ook afgeleide varianten die je in gedachten schieten. Laat het rustig een weekje bezinken. Alle kans dat ere nog aanvulling bij komt die je zomaar spontaan te binnen schieten. Onze hersenen werken nu eenmaal op die manier.

Ga liever voor een paar goede dan voor een groot aantal middelmatige.

Maar dan staat niets je in de weg om een mooie collectie met shoutcards op te bouwen.

Tot slot

Er zijn vele manieren van promotie bij kunst. Op de website van Team Jetje zijn er vele terug te vinden en vaak tot in detail uitgewerkt. Ga dus naar https://teamjetje.blogspot.com




 LEES JIJ JETJE'S DAG OOK AL?


 

Meer informatie over Team Jetje



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire posts